Lunchen serveras mellan 11:30-14:00

Vecka 49

Måndag

Flygande Jakob (Kronfågel) serveras med jasminris
Quorngryta serveras med jasminris
Rotfruktssoppa serveras med färskt bröd & hummus

 

Tisdag 

Stekt fläsk (Närkes kött) serveras med persiljeslungad potatis, löksås samt rårörda lingon
Chana Masala serveras med persiljeslungad potatis samt örtkräm på färskost
Spenatsoppa serveras med färskt bröd & hummus

Onsdag

Oxbringa (Närkes kött) serveras med rotmos & pepparrotssås
Morotsbiffar serveras med couscous samt basilikakräm på färskost
Champinjonsoppa serveras med färskt bröd & hummus 

Torsdag

Ärtsoppa (griskött från Halmstad) serveras med hemmagjorda pannkakor, vispgrädde, bärkompott, jordgubbssylt, hallonsylt & den berömda kolasåsen  

Vegetarisk ärtsoppa serveras med hemmagjorda pannkakor, bärkompott, jordgubbssylt, hallonsylt & den berömda kolasåsen

 

Fredags  tema persiskt 

.
Fesenjana Kycklinggryta

Vegetarisk Ghejme Badenjan – quorngryta smaksatt med gurkmeja och tomat

Ashe Mast – yoghurtsoppa med persiska toner

Tillbehör:
Baba ghanoush -aubergineröra
Hummus
Salade Kalam – persisk vitkålssallad

Libabröd eller pitabröd

Tabbouleh

 

Till lunchen serveras salladsbuffé, bröd, soppa och kaffe på maten.

Närproducerad mat – svenskt kött & ekologisk

Smaklig måltid!